Vízmérő hitelesítés

Vízmérő hitelesítése

 

Ha lejárt hitelességű vízmérőjét szeretné újrahitelesíttetni, vagy lecserélni az alábbi lehetőségeket  választhatja:

 1. Lehetőség: Vízmérő újrahitelesítése

Tájékoztatjuk, hogy a lakásokban található mellékvízmérőket 8 évente kell hitelesíttetni.

A vízmérők hatósági hitelesítése csak  laboratóriumban végezhető el.

Ennek időtartama időpontegyeztetéssel 1, egyébként 2-3 munkanap . Helye XVIII.ker Gyömrői út 210. Nyitvatartásunk: mindennap 7-15 óráig, pénteken 13 óráig

Ha lejárt hitelességű mérőjét újra kívánja cserélni akkor az ehhez szükséges új mérőt raktárkészletünkből biztosítjuk hozzá cserejegyzökönyvet adunk.

Ha Ön a díjbeszedőtől kapja a számlát akkor a beszerelt mérő műszaki átvételét és plombálását a szolgáltató végzi.

 2. Lehetőség: Új vízmérő vásárlása

Tájékoztatjuk, hogy cégünk 2020-as MID tanusítású hideg-meleg lakásvízmérőket forgalmaz, melyhez hitelesítési igazolást mellékelünk. Raktárkészletünk folyamatos. Címünk XVIII.ker Gyömrői út 210. Nyitvatartásunk: mindennap 7-15 óráig, pénteken 13 óráig.

 

Vízmérő elszámolás szerinti kategóriája:

Magyarországon lakásban, családi házban NA 13 – NA 25 mm-es vízmérőket használnak.

A vízmérők mérési rendszere szerint egysugaras és többsugaras mérők lehetnek. Mindkét típus a kialakítás alapján lehet nedves, száraz, és félszáraz. A gyakorlatban családi házaknál többsugaras-nedves rendszerű, míg a lakásokban egysugaras-száraz vízmérők használatosak. A víz hőmérséklete alapján: hideg,-melegvízmérő.

Az elszámolás alapján: Mérésügyi törvény határozza meg.

Vízmérőt hitelesíteni csak érvényes típusvizsgálat és MKEH által előírt hitelesítési eljárás alapján lehet elvégezni az MKEH által engedélyezett és felügyelt laboratóriumban.

A költségmegosztó vízmérőt nem kell újra hitelesíteni, de mechanikai tisztítását és pontossági vizsgálatát célszerű 8 évenként elvégezni.

Az egyes vízmérők jellemzői:

  • Főmérő (nagy vízmérő): A szolgáltató tulajdonában és kezelésében van. Hitelessége 8 év, hitelesítését általában a szolgáltató végezteti.
  • Mellékmérő (kis vízmérő): Magántulajdonban és a tulajdonos kezelésében van. Hitelessége 8 év, hitelesítését a tulajdonos végezteti.
  • Költségmegosztó vízmérő: Magántulajdonban és a tulajdonos kezelésében van. Beépítéskor kell hitelesnek lennie, hitelessége korlátlan, de célszerű 8 évenként pontossági ellenőrzése.

 

Bizalommal forduljon hozzánk és megoldjuk mérési, hitelesítési problémáját!